Nogomet
0

Euro 2008: Večeras BiH protiv Turske

Sarajevo-x.com
Reprezentacija Turske trenirala na Koševu, Foto: Reuters
Reprezentacija Turske trenirala na Koševu, Foto: Reuters
Danas se nastavljaju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u nogometu, koje se naredne godine održava u Austriji i Švicarskoj. U sedam grupa ukupno će se odigrati 21 utakmica. Naša reprezentacija će na stadionu Asim Ferhatović Hase dočekati reprezentaciju Turske.

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Fuad Muzurović na posljednjoj pres-konferenciji uoči današnje utakmice, objavio je širi spisak sa 21 igračem, koje će suprotstaviti selekciji Turske u kvalifkacijama za EURO 2008. godine.

Na selektorovom spisku nalaze se sljedeći igrači:

golmani: Adnan Gušo, Muhamed Alaim i Jasmin Burić; odbrana: Branimir Bajić, Ivan Radeljić, Boris Pandža, Vedin Musić, Mirko Hrgović, Veldin Muharemović; vezni red: Zvjezdan Misimović, Dario Damjanović, Zajko Zeba, Elvir Rahimić, Darko Maletić, Mario Božić i Senijad Ibričić; napad: Mladen Bartolović, Zlatan Muslimović, Vedad Ibišević, Adnan Čustović i Edin Džeko.

"Naša želja je da i u predstojećem susretu ponovimo igru i zalaganje kao protiv Norveške, bez obzira na krajnji ishod. Mladići su pokazali i znanje i spremu i zašto ne bi bio optimista bez obzira što se radi o izuzetno jakom protivniku, koji je od samog starta kvalifikacija bio fovorit u grupi", kazao je Muzurović.

Muzurovićev kolega na klupi turske selekcije Fatih Terim iako neće moći računati na nekoliko standardnih reprezentativaca (Belozolua, Topuza, Metina i Kavuka)

s optimizmom očekuje predstojeći meč.

"Respektujem reprezentaciju BiH i selektora Muzuroviuća. Poznate su nam kvalitete Misimovića, Muslimovića, Hrgovića i Džeke. Bit ćemo veoma oprezni. Smatram da smo spremni i sposobni za pobjedu, s kojom bi gotovo osigurali nastup na EP ", kazao je Terim.

Susret BiH - Turska poćinje večeras u 20.00 sati na stadionu "Asim Ferhatović Hase", a sudit će ga Šveđani Peter Frojdfeld, s pomoćnicima Stefasnom Wittbergom i Henrikom Andrenom.

U C-grupi pored susreta BiH - Turska, još će igrati Norveška i Malta, te Grčka i Mađarska.