Nogomet
0

Euro 2008: Portugalci blizu cilja

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Portugalski trener svjestan je važnosti pobjede protiv Turske, nakon koje je njegova reprezentacija došla na korak od četvrtfinala.

Luiz Felipe Scolari, selektor Portugala, nakon sinoćnje utakmice nije mogao sakriti svoje zadovoljstvo, ali svejedno je bio kritičan prema svojoj ekipi. "Pobjeda protiv Turske je izuzetno važna. Pobijedili smo u prvoj utakmici i blizu smo cilja od šest bodova koji bi nas odveli u četvrtfinale. Nije bilo baš dobro u prvom dijelu, ali smo sve ispravili u drugom dijelu", izjavio je.

Turski selektor Fatih Terim nije razočaran nastupom svoje ekipe u prvoj utakmici. "Portugal je jedna od najjačih reprezentacija svijeta i mislim da smo im večeras zadali puno muke. Nama slijedi utakmica na život ili smrt sa Švicarcima", zaključio je.

Utakmicu je obilježio sjajni srednji branič Pepe, strijelac prvog pogotka. "Ja jesam rođen u Brazilu, ali volim Portugal i Portugalce kojima poklanjam ovaj zgoditak, najvažniji u mojoj karijeri. Turci će nekome u našoj skupini zagorčati, morali smo se pomučiti, no sada će sve biti puno lakše. Već pobjedom protiv Češke možemo proći dalje", ponosno je izjavio Pepe pred novinarima.