Nogomet
0

Euro 2008: Del Piero želi biti kapiten

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Napadač Juventusa Del Piero nada se da će selektor Donadoni baš njemu dodijeliti kapetansku traku. Del Piero bi protiv Holandije mogao startati s klupe italijanski selektor Roberto Donadoni morat će imenovati novog kapitana, budući da se Fabio Cannavaro povrijedio, i neće igrati u Austriji i Švicarskoj.

Običaj je da kapitensku italijansku trku nosi igrač s najvećim brojem nastupa u reprezentativnom dresu. Po tom principu Del Piero bi trebao biti kapeten, jer ima 86 nastupa za svoju naciju, najviše od svih.

Međutim, Alessandro Del Piero vjerovatno neće biti prvotimac, pa bi kapetensku traku ipak mogao prepustiti golmanu Buffonu, koji ima 82 nastupa za Italiju i vjerovatno će baš on predvoditi svoju ekipu u meču protiv Holandije.

No Del Piero bi jako volio biti kapetan. ''Osjećam se kao kapiten i spreman sam preuzeti odgovornost.'', izjavio je najbolji strijelac ovogodišnje Serije A, ali je i dodao: ''Međutim, u našoj ekipi ima još velikih igrača, koji bi isto mogli biti kapitenii. Naravno, i Gigi (Buffon)''.

Italija prvu utakmicu igra sutra protiv Italije, u Bernu u 20:45.