Impresivni podaci
524

Euforija vlada među navijačima FK Sarajevo, Koševo treći najposjećeniji stadion u regiji

D. P.
Stadion Koševo na derbiju iz zraka (Foto: D. S./Klix.ba)
Stadion Koševo na derbiju iz zraka (Foto: D. S./Klix.ba)
Stadion Asim Ferhatović Hase ove sezone može se pohvaliti odličnom posjetom, a do ovog trenutka u nogometnoj godini naš najveći stadion je treći najposjećeniji u cijeloj regiji.

Stadion Koševo tokom ove sezone mnogo je posjećeniji nego u ranijim sezonama, a to se odrazilo i na posjetu veću od 10.000 prosječno po utakmici.

Prema podacima Bordo vremeplova, prvi put u posljednjih 50 godina stadion Koševo je zabilježio niz od 13 uzastopnih utakmica na kojima je bilo prisutno više od 5.000 gledalaca. Posebno je impresivna ovosezonska posjeta.

U prvih šest domaćih prvenstvenih utakmica u sezoni 2023/24, Sarajevo je pratilo 60.950 gledalaca, odnosno u prosjeku 10.158 gledalaca po utakmici. To znači da je stadion Asim Ferhatović Hase treći najposjećeniji u cijeloj regiji.

Ispred su neprikosnoveni stadion Hajduka Poljud čije domaće utakmice prosječno pohodi 25.879 gledalaca, dok je na drugom mjestu stadion Rajko Mitić (Crvena zvezda) s 13.336 gledalaca prosječno.

(Foto: Bordo vremeplov)
(Foto: Bordo vremeplov)

U Top 5 su još možda i iznenađujuće Osijek (7.778) te Dinamo Zagreb (7.236 gledalaca po utakmici).

Ti podaci potvrda su sjajne atmosfere koja vlada u FK Sarajevo, a oni su i plod dobre igre koju na početku ove sezone pružaju igrači Simona Rožmana.