Pun riječi hvale za Argentinca
0

Eto'o predložio Morattiju da kupi Messija

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Kamerunski napadač Samuel Eto'o došao je na zanimljivu ideju koju je i izložio predsjedniku Intera Massimu Morattiju. Prvom čovjeku kluba Eto'o je predložio da kupi, ni manje ni više, nego Lionela Messija.

Priznao je to sam Kamerunac u razgovoru za talijansku La Repubblicu.

"Messi je dobar igrač i još bolja osoba. Stvarno ga obožavam, kao što obožavam i Andresa Iniestu i Xavija. Prije prošlosezonskih utakmica protiv Barcelone rekao sam Morattiju da će ti igrači, ukoliko ih kupi, postati simboli kluba", rekao je Eto'o o svojim nekadašnjim saigračima iz katalonskog kluba.

Uprkos Eto'oovoj želji, teško je ipak povjerovati da bi se Barcelona bila spremna odreći najboljeg svjetskog nogometaša, čak i uz veliku odštetu koju bi eventualno Inter mogao ponuditi.

Osim o Messiju, kamerunski je nogometaš pričao i o svojoj dobroj saradnji s novim trenerom Rafaelom Benitezom koji je ljetos na klupi evropskog prvaka zamijenio Josea Mourinha.

"Rekao sam Benitezu kad je došao da bih volio više igrati za navijače i ekipu. Rekao mi je da će pronaći rješenje i uspio je. Stvarno sam sretan. Igram na lijevoj strani, ali ne moram previše misliti na odbranu što mi otvara više prostora u napadu", zaključio je Eto'o koji je ove sezone u svim takmičenjima zabio šest golova za Inter u isto toliko utakmica.