Nije sve u novcu
2

Eto'o: Došao sam u Anzhi da bih inspirisao afričku omladinu

Klix.ba
Samuel Eto'o (Foto: AFP)
Samuel Eto'o (Foto: AFP)
Bivši kapiten reprezentacije Kameruna Samuel Eto'o novinarima je kazao da je prešao u ruski Anzhi kako bi bio inspiracija afričkoj omladini.

Kad se Eto'o pridružio Anzhiju u augustu prošle godine, za godišnju plaću od 20 miliona eura, činilo se da je to samo radi novca. No, proslavljeni nogometaš je istakao da novac nije sve, već da je ovim transferom htio poslati poruku afričkoj omladini da se trud isplati.

"Dolaskom u ovaj dio svijeta htio sam pokazati koliko sam tražen. Htio sam pokazati da i afrički nogometaši mogu itekako biti na cijeni i biti među najplaćenijma na planeti", rekao je on, prenosi portal Goal.com.

"Imao sam informacije da mnogi mladi ljudi u Africi nemaju više velike snove i da su zabrinuti za budućnost. Mislim da sam svojim dolaskom u Anzhi poslužio kao inspiracija mnogima od njih", rekao je Eto'o i nastavio:

"Došao sam u ovaj klub kako bih im pomogao u njihovom razvoju i nastojanju da igraju u evropskim takmičenjima. To neće doći preko noći, ali radimo na tome".

Kamerunac je na kraju otkrio i kako je planirao karijeru završiti u Mallorci, "od koje je sve i počelo", no nije znao reći kada će se to desiti.