Nogomet
0

Essien se vraća u reprezentaciju

FENA
Michael Essien
Michael Essien
Nogometaš Chelseaja Michael Essien objavio je u ponedjeljak da će se vratiti u nacionalni tim Gane poslije jednogodišnje pauze.

Essien je poslije dvije ozbiljne povrede prošle godine odlučio da nakratko prekine svoju reprezentativnu karijeru. No, pošto je igrama u dresu Chelseaja pokazao da se polako vraća u formu, rekao je da će se staviti na raspolaganje selektoru Goranu Stevanoviću već za sljedeću utakmicu reprezentacije.

"Spreman sam da se vratim u tim "crnih zvijezda" za sljedeću utakmicu kvalifikacija za Kup afričkih nacija, protiv Konga u junu", rekao je Essien.

"Poslije dvije ozbiljne povrede koje sam zadobio igrajući za svoju zemlju, zatražio sam od Nogometnog saveza Gane da dobijem dozvolu za odsustvo iz nacionalnog tima da bih se potpuno oporavio. Oni su razumjeli situaciju u kojoj sam se našao i dali su mi dozvolu", dodao je.

Essienovo odsustvo iz nacionalnog tima mnogi su protumačili kao kraj njegove reprezentativne karijere, ali je on to demantirao.

"Imam još mnogo toga da pružim svojoj zemlji i uopće nisam razmišljao o povlačenju iz reprezentacije. Nikad tako nešto nisam rekao", naglasio je Essien.

On je zbog povrede odigrao samo 45 minuta za reprezentaciju Gane na prošlogodišnjem Kupu afričkih nacija, a potom nije igrao na SP-u u Južnoj Africi.