Ponuda 60 miliona eura
71

ESPN: Novi klub Radamela Falcaa je Chelsea

Totalsport
Radamel Falcao
Radamel Falcao
Sportske stranice širom svijeta svakodnevno su prepune sjajnog 26-godišnjeg kolumbijskog nogometaša Radamela Falcaa, inače napadača madridskog Atletica.

Osim što traje takmičenje ko će više nahvaliti ovog strijelca, stalno se i kalkulira gdje će Falcao nastaviti karijeru, jer je očigledno da je Atletico uprkos jako uspješnim godinama, premali klub za njega.

Atletico se trenutno bori s velikom finansijskom krizom i prodaja najboljeg igrača bi mu donijela barem malo zraka. Čelnici madridskog kluba već su izvjesili svoja potraživanja kada je Kolumbijac u pitanju - treba platiti 60 miliona eura.

ESPN u utorak navodi da je sve izvjesnije kako će Chelsea biti pobjednik te utrke, u koju su se još upustili Paris St. Germain i Manchester City. Iako bi svi ti potencijalni kupci željeli transfer obaviti već u januaru iduće godine, Atletico je dao do znanja da prije sljedećeg ljeta neće ni razgovarati o tome.

Inače, Atletico ima jednog "aduta" u rukavu. Ukoliko klub osigura plasman u Ligu prvaka, možda bi odlučio odbiti sve spomenute milione za Falcaa, već bi finansijsku negativnu situaciju pokušavao spašavati - bodovima u elitnom takmičenju.

Podsjetimo da je prošle sezone Falcao zabio 36 golova u svim takmičenjima, te je tada predvodio Atletico do naslova u Evropskoj ligi. Ove sezone je Falcao najzaslužniji što je klub osvojio evropski Superkup (tri pogotka Chelseaju), te što trenutno dijeli prvu poziciju na tabeli Primere, zajedno s Barcelonom.

Po osam pogodaka su dosad u Primeri zabili Messi, Cristiano Ronaldo i - Falcao.