Nogomet
0

ESPN: Ervin Zukanović u najboljem timu Serije A za prošlu sezonu

Klix.ba
Ervin Zukanović
Ervin Zukanović
Ervin Zukanović je nakon stresnog ljeta, u kojem je nepravedno ostao bez nastupa na Svjetskom prvenstvu, odigrao sezonu za pamćenje.

Prvi put u karijeri zaigrao je u jednoj od pet najboljih liga svijeta, a njegovi nastupi iz kola u kolo bili su sve bolji. Iz Genta je ljetos dospio u Chievo, gdje je u početku bio rezerva, da bi od početka mjeseca oktobra i utakmice Milan – Chievo, na kojoj je dobro čuvao Fernanda Torresa, postao standardan u prvom timu.

Danas se u Italiji mnogo piše o navodnom interesovanju, prije svih Intera, ali i Fiorentine i Udinesea za našeg reprezentativca. Zukanovićeve igre ESPN nagradio je mjestom u najboljem timu sezone.

“Chievo je ove sezone imao četvrtu najbolju odbranu u ligi, a velike zasluge za to pripadaju 28-godišnjem Zukanoviću koji je postigao dva pogotka i upisao isto toliko asistencija“, naveo je ESPN.

Najbolji tim Serije A
Najbolji tim Serije A

Idealni tim sezone čine: Buffon (Juventus), Zukanović (Chievo), De Vrij (Lazio), Bonucci (Juventus), Darmian (Torino), Valdifiori (Empoli), Pogba (Juventus), Tevez (Juventus), Dybala (Palermo), Filipe Anderson (Lazio) i Toni (Verona).