Zbog izvještaja o namještanju
0

Espanyol će tužiti radijsku stanicu i tražiti tri miliona eura odštete

Totalsport
Španjolski nogometni prvoligaš Espanyol u utorak je najavio sudsku tužbu protiv radio-stanice Cadene Cope zbog izvještaja o navodnom namještanju utakmice.

Cadena Cope objavila je kako je utakmica između Espanyola i Sportinga, odigrana u sklopu 36. kola Primere, pod sumnjom zbog mogućeg namještanja. Sporting je u Barceloni slavio s 3-0 i zadržao izglede za ostanak u ligi.

Cadena Cope je otvorila sumnju da je utakmica bila namještena, a pritom je sugerirala i da je Udruga španskih profesionalnih klubova (LFP) pokrenula postupak. No, Javier Tebas iz LFP-a tvrdio je da nikakva žalba antikorupcijskom tužilaštvu nije podnesena u ovom slučaju s obzirom da nema nikakvih dokaza za namještaljku.

''Espanyol će pokrenuti sudsku tužbu protiv postaje Cadena Cope i novinara Juana Antonija Alcalu i tražiti odštetu zbog narušavanja časti i imidža kluba'', saopćio je klub iz Barcelone, uz dodatak kako će tražiti 3 miliona eura odštete.

Na izvještaj komercijalne radijske postaje ljuto su reagirali i u Sportingu.

"Gade mi se takve stvari i vrlo sam ljut zbog toga", izjavio je prošle sedmice predsjednik Sportinga Manuel Vega-Arango.