Dobio poziv
71

Esmir Bajraktarević će nastupati za SAD na Olimpijskim igrama, ali neće biti izgubljen za BiH

E. B.
Esmir Bajraktarević je već stekao status zvijezde u MLS-u
Esmir Bajraktarević je već stekao status zvijezde u MLS-u
Potencijalni reprezentativac Bosne i Hercegovine i zvijezda MLS-a Esmir Bajraktrević će, sasvim sigurno, nositi dres reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država na Olimpijskim igrama u Parizu.

Selektor U23 reprezentacije SAD-a Marko Mitrović je pozvao Bajraktarevića u selekciju za prijateljske duele protiv Gvineje i Francuske 22. i 25. marta, te je sasvim jasno da napadač koji je prošle sedmice napunio 19 godina neće propustiti priliku zaigrati na Olimijskim igrama u Parizu.

No, to ne znači da ga u budućnosti nećemo gledati u dresu Bosne i Hercegovine jer još uvijek ima pravo promijeniti sportsko državljanstvo.

Bajraktarević, koji ima upisana tri nastupa za U19 i četiri za U23 selekciju SAD-a, je već odranije kontaktiran iz Nogometnog saveza BiH koji čini sve kako bi ovaj talentovani igrač zaigrao u budućnosti na Zmajeve.

Iako je Bajraktarević debitovao čak i za seniorsku reprezentaciju Sjedinjenih Američkih Država, to se desilo u nezvaničnom susretu protiv Slovenije, te ga FIFA ne može spriječiti da promijeni državljanstvo sve dok ne zaigra u zvaničnom susretu.

S obzirom na njegovu privrženost Bosni i Hercegovini, momak koji je ove sezone već upisao sedam nastupa za New England Revolution, bi zaista u budućnosti mogao obući dres naše reprezentacije, možda čak i odmah nakon Olimpijskih igara u Parizu.

Naravno, pod uslovom da ga Amerikanci odmah ne prekomanduju u seniorsku selekciju i garantuju mu minutažu, te nas tako ostave bez jednog od igrača koji bi mogao biti okosnica napada naše selekcije u predstojećim godinama.