Nogomet
65

Ervin Zukanović starter protiv Milana na San Siru: U sjajnoj sam formi

Piše: J. H.
Ervin Zukanović
Ervin Zukanović
Ervin Zukanović, bh. internacionalac u dresu ChievoVerone, večeras će biti starter u utakmici protiv Milana na San Siru u okviru šestog kola talijanske Serije A.

Donedavni bh. reprezentativac i jedan od najvažnijih igrača u odbrani Zmajeva u sjajnoj je formi pred večerašnji susret u Milanu koji počinje u 20:45 sati.

"Jedva čekam utakmicu protiv Milana. Nikad se nisam bolje osjećao i u sjajnoj sam formi", kazao je Zukanović kratko za Klix.ba te dodao da mu je u Chievu odlično i da su ga saigrači, stručni štab, navijači i treneri odlično primili.

Za novi klub je debitirao u porazu od Sampdorije (2:1) odigravši svih 90 minuta.

Ovaj 27-godišnji stoper itekako bi bio od koristi selektoru Zmajeva Safetu Sušiću u utakmicama kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine.

Nažalost, Pape u ovom trenutku ne pomišlja da u reprezentaciju vrati iskusnog polivalentnog igrača koji će se večeras suprostaviti jednom od najjačih napada u dosadašnjem dijelu talijanskog prvenstva.

Ipak, Zukanović će marljivo raditi i strpljivo čekati poziv iz Nogometnog saveza BiH za povratak tamo gdje mu je mjesto, u državni dres i među najbolje bh. nogometaše.