Odlazi iz Hrvatske
0

Ermin Zec u Genclerbirligiju za dva miliona eura

Sarajevo-x.com
Ermin Zec na pripremama reprezentacije BiH
Ermin Zec na pripremama reprezentacije BiH
Bh. reprezentativac i igrač Šibenika će, nakon brojnih špekulacija i medijske trakavice, svoju karijeru nastaviti u turskom Genclerbirligiju, piše Jutarnji list.

Prema njihovim navodima direktor Šibenika Marko Karađole i direktor turskog Genclerbirligija Cek Onuck dogovorili razmijenili su faksove sa potpisima za transfer.

Transfer talentovanog bugojanskog napadača u glavni turski grad iznosit će dva miliona eura. Dok zaključenja transfera Zecu je ostao još samo zdravstveni pregled koji će dojučerašnji napadač Šibenika obaviti poslije utakmice naše reprezentacije sa Njemačkom. Zec je zauzeo svoje mjesto na spisku selektora Sušića za prijateljske utakmice sa Švedskom i "elfom".

Polovina novca od transfera ide Zecu, 900.000 eura Šibeniku i 100.000 eura Zecovom matičnom klubu Iskri iz Bugojna. Bh. reprezentativac će po sezoni zarađivati pola miliona eura.

"Želja mi je bila da zaigram u Bundesligi, ali je ponuda iz Ankare bila konkretna i finansijski dobra. Vjerujem da će mi Genclerbirligi biti odskočna daska u karijeri, kao što mi je to bio Šibenik u odnosu na Bugojno", rekao je Zec.