Velika očekivanja
10

Ermin Zec: Oporavio sam se i dobro sam, ispunio sam snove dolaskom u Željezničar

K. H.
Ermin Zec (Foto: I. Š./Klix.ba)
Ermin Zec (Foto: I. Š./Klix.ba)
Napadač Željezničara Ermin Zec odgovorno provodi vrijeme u izolaciji, a u razgovoru za zvaničnu stranicu kluba pričao je o zdravstvenom stanju, dosadašnjem dijelu sezone, prvijencu u plavom dresu te očekivanjima od nastavka sezone.

"Sigurno da nije lagano u izolaciji, virus je pogodio cijeli svijet. Da nam je nekad neko rekao da ćemo biti zatvoreni dugo vremena ne bi vjerovali. Kući sam, treniram, pazim na sebe i sve ljude oko sebe, čekam da sve ovo prođe", kazao je Zec o trenutnoj situaciji.

Napadač Plavih je kraj protekle polusezone i početak ove proveo van terena zbog neugodne povrede. Trenutno stanje je dobro i vjeruje da u nastavku sezone može pomoći svom timu.

"Imao sam tešku povredu, trebalo je dugo vremena da sve to prođe. Dobar sam, radim na sebi, povreda je ostavila traga, ali ja vjerujem da će u nastavku sezone biti sve kako treba i da ću moći pomoći svom klubu", istakao je Zec.

Izvjesno je da će se sezona nastaviti, datum još nije poznat, ali sigurno da će se prvenstvo igrati u zgusnutom rasporedu.

"Sigurno će biti naporno, mislim najviše psihički jer ovakva pauza u ovo vrijeme nikad nije dobro došla. Svi smo mi profesionalci, moramo se prilagoditi situaciji, biti zajedno, izgurati ovu sezonu i nadam se na kraju ostvariti najviše ciljeve", istakao je bivši reprezentativac BiH, a potom je komentarisao dosadašnji dio sezone:

"Igrali smo dobro cijelu sezonu, igramo dobar i napadački nogomet, što bi se reklo za gol više. Mi smo sami sebi krivi što trenutno nismo prvo. Kiksali smo neke utakmice koje nismo smjeli ni u snu. Ipak, ima još mnogo utakmica, svašta se može desiti. Moramo se fokusirati na sebe. Imamo šansu biti prvaci i sve ćemo napraviti da tako bude", istakao je Zec.

Ermin je na Grbavicu stigao u januaru 2019. godine, a prvijenac je postigao u svom debiju. Gol je emotivno postigao, a kako kaže pamtit će ga cijeli život.

"Ja sam imao san da igram u Želji, da postignem gol i budem prvak. Nešto je već ostvareno, ali nije glavni cilj, a nadam se da hoće ako Bog da. Dao sam mnogo golova, ali prvijenac za Želju je gol koji ću pamtiti cijeli život", istakao je Zec.

Za kraj razgovora, nekada najbolji igrač hrvatskog prvenstva poslao je poruku navijačima.

"Imamo najbolje navijače na svijetu, u vremenu gdje Željo nije prvak dugo godina oni pokazuju strašnu ljubav prema klubu, e to se zove odanost i vjernost. Želim da budu naš dvanaesti igrač kao i do sada i da svi zajedno na kraju slavimo", poručio je Zec.