Bosanci su 'u modi'
0

Ermin Zec na meti Hoffenheima i Šahtara

Sarajevo-x.com
Foto: Index.hr
Foto: Index.hr
U opštoj pomami evropskih klubova za Edinom Džekom, bh. mediji ne obraćaju pažnju na Ermina Zeca, još jednog izvrsnog bh. reprezentativca kojeg hvale u susjednoj Hrvatskoj.

Naime, 21-godišnji napadač hrvatskog Šibenika ponajbolji je strijelac prve Hrvatske nogometne lige, a za njega odnedavno interes pokazuju holandski Vitesse, te Lille, Hoffenheim, Rubin i Šahtar.

Hrvatski klub Dinamo, kako piše portal Index.hr, spreman je ponuditi Šibeniku svotu od dva miliona eura za talentiranog Bosanca kakvi su 'u zadnje vrijeme u modi' no Ermina više interesuje igra vani.

'Svakako da mi godi interes Dinama, ipak se radi o hrvatskom prvaku. Međutim iskreno, ni Dinamo ni Hajduk sada mi nisu na pameti, želim otići vani. Kažete dva miliona eura? Ma, milioni nek se vrte, bolje da se vrte, ali na meni je samo da igram. Pametnije je da ne razbijam glavu time', odgovorio je Zec na špekulacije o transferu u Dinamo.

Ermin Zec je rođen 1988. godine u Bugojnu. Karijeru je započeo u NK Iskri iz rodnog Bugojna da bi 2007. prešao u HNK Šibenik.

Dobrom igrom u šibenskom dresu privukao je pažnju selektora bh. reprezentacije Miroslava Blaževića koji ga poziva na prijateljski ogled sa reprezentacijom Slovenije u kojem je i debitirao ulaskom sa klupe u 77. minuti. Zanimljivo je to da je zbog izostanaka mnogih inače standardnih igrača morao igrati u obrani.