Nogomet
0

Ermin Zec donirao sportsku opremu svojoj bivšoj školi

FENA
Ermin Zec
Ermin Zec
Bh. reprezentativac Ermin Zec uručio je vrijednu donaciju sportske opreme Srednjoj stručnoj školi Bugojno, u kojoj se nekada školovao.

Uz nogometne, košarkaške i odbojkaške lopte, u sportskoj opremi je i 12 plavih kompleta, u kojima će moći nastupati školske selekcije.

"Bugojno je poznato po uspješnim mladim ljudima koji postižu izvanredne rezultate u sportu i drugim oblastima. Za ovu školu vežu me posebne emocije i sretan sam što sam dolaskom ovdje realizirao ideju otprije nekoliko mjeseci. Uvjeren sam da u ovoj školi i Bugojnu postoje još mnogi skriveni sportski talenati, i vjerovatno budući igrači poznatih evropskih liga", kazao je Zec.

Donaciju je primio profesor tjelesnog odgoja Abdulah Serezlija koji se u ime školskog rukovodstva i učenika zahvalio na vrijednoj opremi, istakavši da je Ermin Zec najveća sportska zvijezda iz Bugojna.

Bh. reprezentativcu, koji je na ovaj način pokazao i veliku humanost, profesori s kojima se nakon dužeg vremena ponovo sreo poželjeli su dobro zdravlje i uspjeh u reprezentaciji BiH i Turskoj ligi za koju nastupa.