Nogomet
0

Eriksson: Nemam namjeru ponuditi ostavku

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Nakon tek jedne pobjede u tri kvalifikacijska kola za Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi selektor meksičke nogometne reprezentacije Sven Goran Eriksson doveo se u tešku poziciju.

Posljednji poraz Meksiko je pod Erikssonom doživio na gostovanju kod Hondurasa 3-1, te tako pod švedskim stručnjakom nema još niti jednu gostujuću pobjedu. Eriksson je svjestan pritiska kojim je okružen, Meksički nogometni savez i navijači očekuju siguran plasman na SP, a stvari trenutno ne stoje najbolje.

Nakon tri kola kvalifikacija za SP 2010. u srednje i sjevernoameričkoj zoni (CONCACAF) Meksiko je tek četvrti na ljestvici s tri osvojena boda, četiri manje od vodećeg SAD-a. Tri prvoplasirane momčadi će, podsjetimo, izboriti direktan nastup na SP, dok četvrtoplasiranoj slijedi odlučni meč protiv petoplasirane reprezentacije iz južnoameričkih kvalilfikacija.

  • Ne odlučujem ja o svom ostanku. To ne ovisi o meni. Svjestan sam pritiska koji se pred nas postavlja i svjestan sam svoje odgovornosti. Također sam svjestan da u gostima igramo loše, u dvije gostujuće kvalifikacijske utakmice imamo dva poraza i to ne može biti dobro. Ali ponavljam da u ovom trenutku moj ostanak ne ovisi o meni – rekao je Eriksson.