Iznevjerili golmana
32

Eriksen utučen nakon poraza od Hrvatske: Penal će me proganjati cijelog života

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Danski nogometaš Christian Eriksen bio je vidno razočaran nakon poraza njegove reprezentacije od Hrvatske u četvtfinalu Svjetskog prvenstva, a po povratku u Dansku rekao je da su on i njegovi saigrači iznevjerili golmana Schmeichela koji je odbranio tri penala i da će ga njegov promašeni kazneni udarac proganjati čitav život.

Podsjećamo, Hrvatska je nakon penala savladala Dansku, iako su u 115. minuti imali penal, koji je Schmeichel odbranio, a onda je u penal seriji briljirao hrvatski golman Danijel Subašić koji je Vatrenim donio prolaz među osam najboljih selekcija.

"Iznevjerili smo našeg golmana Kaspera Schmeichela. On je obranio čak tri penala, a mi kao ekipa smo morali to iskoristiti", rekao je Eriksen nakon povratka u domovinu, pa nastavio:

"Kada vam golman obrani tri penala, onda morate pobijediti. Nažalost, i mi smo promašili tri, a ja sam bio među onima koji nisu uspjeli zabiti. Taj penal će me progoniti cijeli život, proživljavat ću ga često u snovima", završio je veznjak Tottenhama.

Hrvatska će u četvrtfinalu igrati protiv Rusije koja je također nakon penala savladala Španiju.