Selektor BiH
11

Erbez: Jaka konkurencija u pionirskoj selekciji

Klix.ba
Foto: NSBiH
Foto: NSBiH
U Trening centru Nogometnog saveza BiH u Zenici danas je završen zimski kamp za pionirske reprezentativce Bosne i Hercegovine.

Selektor Zoran Erbez ističe da je ova generacija pionira veoma perspektivna.

"S obzirom na to da je tek početak godine možemo biti zadovoljni fizičkom spremom igrača i onim što su prikazali na kampu. Vrijeme nas je poslužilo i uspjeli smo da obavimo sve što smo planirali. Na ovom okupljanju je bilo i nekih novih igrača. Oni su skrenuli pažnju na sebe i imaju određeni kvalitet. Tako smo još više pojačali konkurenciju u timu, a svakako se radi o veoma talentovanoj generaciji. Vjerujem da će ovi momci to potvrditi uskoro i u U-16 selekciji", rekao je selektor.

Članovi stručnog štaba s reprezentativcima su poslije današnjeg ručka tortom iznenadili mladog Ivana Grgića koji slavi rođendan.

"Naš kapiten Grgić danas navršava 15 godina, pa smo mu priredili malo iznenađenje. Ispred stručnog štaba želim mu sretan rođendan", dodaje Erbez.

Selektor je najavio još jednu reprezentativnu akciju, okupljanje igrača rođenih 2003. godine iz Hercegovine.

"Već sutra imamo novo okupljanje. Igrači 2003. godište iz cijele Hercegovine će sutra na terenima FK Velež u Vrapčićima imati priliku da pokažu svoje znanje. Bit će tu dječaci iz skoro svih klubova ove regije, a nastojat ćemo da 'pročešljamo' i ostale dijelove Bosne i Hercegovine kako bismo izabrali one najtalentovanije i najkvalitetnije za U-15 selekciju", pojašnjava.

Oko 50 igrača će se na pomoćnom terenu stadiona FK Velež okupiti sutra u 11:00 sati gdje će podijeljeni u četiri ekipe odigrati dvije kontrolne utakmice, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.