Poraz od Irske
7

Erbez: Do zadnje minute smo bili u igri; Kačavenda: Mislim da smo mogli bolje proći

Klix.ba
Današnjim porazom od Republike Irske kadetski reprezentativci Bosne i Hercegovine su završili nastup na Evropskom šampionatu.

Selektor Zoran Erbez je po završetku utakmice na St. George's Parku u Burtonu izjavio je da da se meč prelomio u posljednjih deset minuta, ali da čestita svojim igračima na svemu što su pokazali.

"I pored dva poraza čestitam momcima na nastupu na Evropskom prvenstvu. Bili smo u igri za četvrtfinale i danas. Meč se prelomio u posljednjih deset minuta. Očekivali smo ovako tešku i neizvjesnu utakmicu u kojoj jedan gol može da odluči dosta toga. Tako je i bilo ako izuzmemo pogodak u posljednjim sekundama kada je već i koncentracija popustila. Ekipa Irske se pokazala kao kompaktna, jaka, te fizički dominantna. Čestitke igračima ne svemu što su pokazali na prvenstvu, do zadnje minute smo bili u igri za prolazak dalje. Ovo je veliko iskustvo za sve nas", rekao je Erbez.

Učešće na EP je prokomentarisao i golman Luka Kačavenda, a on je rekao da je rezultat mogao biti i drugačiji.

"Imali smo solidan nastup na Euru. Mislim da smo danas mogli bolje proći. Žao mi je što nismo ostvarili plasman u četvrtfinale. Parrott je sjajno izveo slobodan udarac i nisam mogao ništa da uradim. Sve odbrane u dosadašnjem dijelu turnira bih mijenjao za plasman među osam najboljih", izjavio je Kačavenda.