Bojkot ne prestaje
69

Epilog velikog skandala: Futsal igrači i amateri će igrati za reprezentaciju Danske

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nakon što nogometaši reprezentacije Danske i čelnici njihovog saveza još uvijek nisu riješili spor oko komercijalnih prava, ovu državu u prijateljskom meču protiv Slovačke predstavljat će druga ekipa u kojoj će igrati i pojedini futsal igrači.

Danski mediji "Ekstra Bladet" izvještava da će za tim u prijateljskom meču protiv Slovačke igrati igrači iz futsal reprezentacije, a pored njih igrat će amaterski igrači iz nižih liga.

U pomenutom prijateljskom meču, reprezentaciju Danske neće voditi selektor Aage Hareide koji je ranije zbog svih problema unutar i oko saveza "uzeo odmor".

Jedini problem između dvije strane je isključivo u novcu. Glavni sponzor reprezentacije i dobavljač opreme Hummel pokušava na sve načine iskoristiti popularnost koju sa sobom nosi zvijezda Tottenhama Christian Eriksen, što s druge strane ne odgovara njegovom privatnom sponzoru Nikeu, a gotovo slična situacija nastala je i s ostalim igračima koji također imaju obaveze prema drugim sponzorima.

Svi igrači i sindikat igrača koji ih podržava smatraju da je savez poprilično tvrd kada je riječ o pregovorima i zahtjevima koje traže, dok s druge strane čelnici saveza tvrde da oni samo od igrača traže učestvovanje u promotivnim kampanjama. Igrači i sindikat tvrde kako su se ranije međusobno dogovarali koji igrači će se nalaziti na fotografijama, ali da savez sada traži promjenu pravila i isključivo pravo da biraju ko će se nalaziti na tim fotografijama.