Nogomet
33

Epilog četvrtfinala Kupa BiH: Sloboda kažnjena sa 6.000, Sarajevo sa 8.500 KM

Piše: D. B.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Disciplinska komisija NSBiH predvođena predsjednikom Goranom Kosorićem je danas rješavala disciplinske predmete te je izrekla kazne u kojima prednjače Sloboda i Sarajevo.

Kada je riječ o prvoj utakmici četvrtfinala Kupa BiH, Sloboda je kažnjena sa 5.000 KM zbog propusta u organizaciji utakmice, upotrebe pirotehničkih sredstava, ulaska navijača u ograđeni dio terena i sukoba njenih navijača s navijačima protivničkog tima.

Zbog incidenata u istoj utakmici Sarajevu je određena kazna od 4.000 KM zbog ulaska navijača u teren i sukobljavanja navijača sa protivničkim navijačima.

Kazne nisu izostale ni u revanšu, pa je Sarajevo kažnjeno sa 4.500 KM zbog propusta u organizaciji, upotrebe pirotehničkih sredstava vlastitih navijača, kao i zbog ubacivanja tvrdih predmeta u teren. Sloboda je kažnjena zbog toga što su njeni navijači upotrebljavali pirotehnička sredstva.

Disciplinska komisija je kaznila Borac sa 1.000 KM zbog propusta u organizaciji prve utakmice četvrtfinala Kupa BiH protiv Željezničara, kao i upotrebe pirotehnike.

Kazne su izrečene i zbog incidenata u 21. kolu Premijer lige.

Velež je kažnjen sa 1.000 KM jer nije imao prijavljenog licenciranog pomoćnog trenera.

Kazne su dodijeljene i Borcu i Drini. Banjalučani su kažnjeni sa 2.500 KM zbog propusta u organizaciji utakmice i pirotehnike, dok je tim iz Zvornika kažnjen sa 1.000 KM jer nije imao prijavljenog licenciranog pomoćnog trenera.