Nogomet
0

EP mladih fudbalskih reprezentacija: Srbija u Grupi sa domaćinom Češkom

Anadolija
U češkoj prijestolnici Pragu današnjim žrijebom su određene grupe Evropskog fudbalskog prvenstva za fudbalere do 21 godine (U-21), a mladi nacionalni tim Srbije će igrati u grupi A i jedini je predstavnik iz regije.

Žrijebu je prisustvovao i bivši češki fudbaler i ambasador predstojećeg prvenstva Pavel Nedved, a osam reprezentacija učesnica prvenstvo je razvrstano u dvije grupe. Domaćin Češka i reprezentacija Engleske su ranije nominovani za nosioce grupa, a u drugoj jakosnoj grupi su bile raspoređene Italija i Njemačka.

U Grupi A na EP mladih reprezentacija naredne godine će igrati Češka Republika, Njemačka, Danska i Srbija.

Engleska, Italija, Portugal i Švedska će igrati u grupi B, a prve dvije ekipe iz obje grupe će se boriti za raspodjelu medalja.

Reprezentacija Srbije je jedini predstavnik iz regije, a izabranici selektora Radovana Ćurčića su u baražu senzacionalno izbacili aktuelne prvake Špance, koji su prije susreta sa Srbijom imali niz od 35 utakmica bez poraza. Mladi reprezentativci Srbije su 10. oktobra u Jagodini remizirali sa favoriziranim Špancima, ali samo četiri dana kasnije u Kadizu su slavili senzacionalnu pobjedu rezultatom 2:1.

Završni turnir prvenstva Evrope za mlade fudbalere na rasporedu je naredne godine od 17. do 31. juna u Češkoj, a utakmice će se igrati na stadionima u Pragu, Olomoucu i Uherske Hradistu.