Legenda kluba
3

Enver Marić više nije član Nadzornog odbora FK Velež Mostar

Piše: R. D.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Jedna od najvećih legendi mostarskog nogometa i vjerovatno najbolji golman kojeg je imala naša zemlja na vlastiti zahtjev razriješen je članstva u Nadzornom odboru svog matičnog kluba, FK Velež Mostar.

Marić se Veležu obratio pismom u kojem navodi da su razlozi za odluku zdravstveni, zbog kojih većinu svog vremena provodi u Berlinu.

"Zbog privatnih i zdrastvenih razloga većinu svog vremena provodim u Berlinu. U Mostaru provodim sve manje vremena, te vas obavještavam da nisam više u mogućnosti da budem član Nadzornog odbora FK Velež. Velež je klub moje mladosti, u kojem sam proveo najljepše godine života i gdje sam stasao i kao sportista i kao čovjek. Uvijek i u svakoj prilici za časni dres Veleža davao sam i posljednji atom snage. Funkciju člana Nadzornog odbora primio sam sa poštovanjem i vjerom da ću, zajedno sa mojim prijateljima Duškom Bajevićem i Džemalom Hadžiabdićem, pomoći Veležu da se opet vrati tamo gdje mu je i mjesto, a to je u vrh bh. nogometa", stoji u Marićevom pismu.

Nažalost, zbog gore već navedenih razloga, piše dalje legendarni golman, nisam više u stanju da obavljam funkciju u Nadzornom odboru, te vas molim da razumijete moje razloge i prihvatite ostavku, i o tome obavjestite javnost i navijače.

"Ja ću uvijek biti Veležovac, kakav sam bio i kao igrač, direktor i trener. Istinski ću se radovati svim njegovim uspjesima i ponovnom povratku u Premijer ligu BiH", napisao je na kraju.

Klub je prihvatio Marićeve razloge, te mu se zahvalio na svemu učinjenom za Velež.

"FK Velež Mostar, imajući u vidu navedene razloge Envera Marića i ogromnog poštovanja prema legendi kluba, prihvata zahtjev za izuzećem iz Nadzornog odbora. Ovom prilikom našem Mari se zahvaljujemo na dosadašnjem angažmanu i velikoj podršci u proteklom periodu, te želimo puno zdravlja i da zajedno slavimo uspjehe našeg Veleža u budućnosti“" saopćili su iz Veleža.

O svom trenutnom stanju, godinama poslije odlaska u penziju, Veležu i drugih nogometnim temama, Enver Merić govorio je prošle godine u velikom intervju za naš portal.