Nakon sezone u Iranu
4

Enver Lugušić trenersku karijeru nastavlja u Abu Dabiju

Piše: E. Isanović
Enver Lugušić
Enver Lugušić
Jedan od najboljih bh. trenera golmana Enver Lugušić nakon sezone provedene u iranskom Persepolisu karijeru nastavlja u Ujedinjenim Arapskim Emiratima u klubu Al Wahda. Prvi šef struke bit će ugledni hrvatski stručnjak Branko Ivanković koji je popularnog Lugu izabrao za svog saradnika.

Čelnici kluba iz Abu Dabija nisu bili zadovoljni radom austrijskog trenera Josefa Hickersbergera, koji je na kraju zauzeo šesto mjesto na tabeli (od dvanaest klubova).

Sezonu prije toga klub Al Wahda je bio prvak. Pred profesora, kako zovu Ivankovića, i njegov stručni štab, bit će postavljen težak zadatak - da ponovo dotaknu vrh i vrate naslov.

Kako saznajemo, finalni pregovori protekli su na obostrano zadovoljstvo, a ponajviše na zadovoljstvo nekadašnjeg čuvara mreže FK Sarajevo i trenera bh. reprezentacije za vrijeme Ćire Blaževića.

Lugušić za Klix.ba naglašava da je zadovoljan potpisanim ugovorom.

"Potpisao sam na dvije godine. Uslovi su izuzetno povoljni. Zaista sam sretan što je sve ovako završilo. Velika je čast raditi sa Ivankovićem, a ovo je korak naprijed u mojoj karijeri", ističe Lugušić, koji napominje da je imao i ponudu svog bivšeg kluba iz Kine Shandong Lunenga.

"Oni se, neočekivano, nakon 11 kola nalaze na pretposljednjem mjestu sa svega 11 bodova. Bili su korektni prema meni, ali sam im rekao da odlazim u Abu Dabi. Poželio sam im sreću u nastavku", kaže Lugušić za naš portal.

Nogometna sezona u Ujedinjenim Arapskim Emiratima počinje u oktobru.