Nogomet
61

Enrique: Messi bi i kao štoper bio najbolji; Guardiola: Čestitam Ronaldu, ali Leo je drugi nivo

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Trener Barcelone Luis Enrique u razgovoru za klupsku televiziju kazao je da svijet više neće vidjeti igrača poput Lea Messija, a slične komplimente za sjajnog Argentinca dao je i trener Manchester Cityja i bivši trener Barce Pep Guardiola.

Lusi Enrique je na mjesto trenera Barcelone stigao na ljeto 2014. godine i u debitantskoj sezoni na klupi kluba osvojio je La Ligu, špansi Kup i Ligu prvaka, a ključnu ulogu u tome uz Luisa Suareza i Neymara imao je Leo Messi. U intervjuu za klupsku televiziju on je sa ogromnim poštovanjem govorio o Messiju te je naglasio da se Argentinac ne može porediti sa drugim igračima.

"Nema prostora za poređenja. I nikada više neće biti neki igrač poput njega. On može igrati gdje želi. Ako bih ga stavio na mjesto štopera, bio bi najbolji štoper na svijetu", kazao je Enrique.

Na konferenciji za medije pred gostujuću utakmicu sa Hully Cityjem koju će Manchester City igrati narednog ponedjeljka, od Guardiole je zatražen komentar na Enriqueovu izjavu, a Pep nije ostao dužan. Guardiola je čestitao Cristianu Ronaldu na osvajanju Zlatne lopte za 2016. godinu koju mu je dodijelio France Football, ali je istakao da je, po njegovom mišljenju, Messi - bolji.

"Slažem se sa Luisom. Messi je najbolji, definitivno je najbolji. On zna kako igrati, postići gol i natjerati ostale da igraju. On je uvijek prisutan. Sa svim poštovanjem prema ostalim igračima, prvo prema Cristianu Ronaldo kojem čestitam na nagradi, ja mislim da je Messi na drugom nivou", kazao je Guardiola.

Leo Messi je u karijeri pet puta osvajao Zlatnu loptu, dok je Ronaldo tu nagradu dobio četiri puta.