Mourinhu spreman otkaz
79

Englezi tvrde: Manchester United kontaktirao legendarnog Zinedinea Zidanea

Klix.ba
Zinaedine Zidane (Foto: EPA-EFE)
Zinaedine Zidane (Foto: EPA-EFE)
Portugalski trener Jose Mourinho mogao bi uskoro dobiti otkaz budući da stvari u Manchester Unitedu već mjesecima ne funkcioniraju.

Crveni vragovi su zaredali s porazima, a nakon bruke protiv Derby Countya jučer su poraženi i od West Hama.

Mourinho je očito "izgubio" svlačionicu, svađa se konstantno s Paulom Pogbom, a čini se da mu ni ostali igrači nisu baš naklonjeni, iako je sezona tek počela.

United je na desetom mjestu, čak devet bodova udaljen od vodećeg dvojca Manchester City-Liverpool, a ni raspored im također ne ide na ruku.

Na redu je duel protiv neugodnog Newcastlea, moraju u goste Chelseaju, a onda stiže Everton te ukoliko Mourinho ne zabilježi barem dvije pobjede, sasvim sigurno će dobiti otkaz.

Engleski novinar Tony Cascarino u međuvremenu tvrdi da su iz uprave stupili u kontakt s francuskim trenerom Zinedineom Zidaneom, kojeg mediji već dugo vremena povezuju s dolaskom na Old Trafford.

"United je kontaktirao Zidanea. To mi je rekao izvor koji mi je tokom posljednjih godina govorio više informacija iz Uniteda i uvijek je sve bilo tačno", izjavio je Cascarino.

Iz Uniteda su zvanično demantovali njegove riječi, ali čini se da ukoliko se stvari radikalno ne promjene, Jose će postati bivši.