Dobri odnosi
67

Englezi oduševljeni dobrodošlicom u Prištini, iz kafića se čula pjesma "Volimo Kosovo"

K. H.
Navijači Engleske kao i igrači i stručni štab dobili su fantastičan doček na Kosovu od domaćeg stanovništva, a njih u Prištini očekuje meč posljednjeg kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Englezi i Česi su već osigurali prolazak na Evropsko prvenstvo iz ove grupe pa će meč između Kosova i Engleske više biti revijalnog karaktera, a kad je već tako, domaće stanovništvo na sve moguće načine potrudilo se da goste iz Engleske na što bolji način ugoste i pruže im dobrodošlicu u svoju zemlju.

Po čitavom gradu postavljeni su transparenti i slogani dobrodošlice, a Englezima se najviše sviđaju cijene koje su znatno jeftinije nego u Britaniji, što njihovom boravku na Kosovu daje puni ugođaj.
U jednom klubu u Prištini snimljen je i video snimak na kojem se čuju engleski navijači kako pjevaju "Volimo Kosovo", što je dodatno približilo ova dva naroda posljednjih dana.
"Nerealna dobrodošlica za navijače Engleske na Kosovu", pišu Englezi po društvenim mrežama.

Na Kosovu su dolazak reprezentacije Engleske shvatili kao vrlo bitnu stvar za budućnost ove države, kako u sportskom, tako i u svim drugim segmentima, pa nije iznenađenje da već danima vlada prijateljska atmosfera na ulicama.