Nemanja Vidić
0

"Englezi i Engleska su nepodnošljivi"

Sarajevo-x.com
Srbijanski fudbaler i reprezentativac Nemanja Vidić doveo je u pitanje nastavak karijere u engleskom Manchester Unitedu nakon što je javno kritizirao engleski način života i izrazio želju da zaigra za neku drugu evropsku ligu.

Vidić (26) je u kratkom intervjuu za jedan ruski sportski magazin izjavio da se nije navikao na englesku klimu niti na engleski način života.

"Sunce se pojavi na trenutak a onda samo kiša, kiša i kiša.." , dodao je odbrambeni igrač kluba Manchester United.

"U budućnosti se vidim u nekoj drugoj ligi, najvjerovatnije španskoj. Barem se neću moći žaliti na vrijeme. Najveća atrakcija u Manchesteru za mene je željeznička stanica na kojoj jednostavno sjednem na voz i odem u mjesto gdje nema kiše".

Vidić, koji je u engleski klub došao u januaru 2006. godine iz moskovskog Spartaka, požalio se da Englezi ne znaju za radost života kao Srbi i Rusi, koji su po njegovim navodima, veoma slični.

"Previše rade i razgovaraju samo za vrijeme pauze za ručak, uvečer gledaju TV i to je to..", rekao je za ruski Football Weekly.

"Adaptacija u Rusiji trajala je mnogo kraće, u Engleskoj mi se ponekad čini da ću poludjeti od četiri zida koja me okružuju."