Novi loš dan
0

Englezi bez golova s Alžirom

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Navijači engleske reprezentacije su u nevjerici. Njihova ekipa ni nakon dviju utakmica na Svjetskom prvenstvu nije pobijedila.

Novi neuspjeh dogodio im se protiv Alžira, koji je pred početak utakmice važio za apsolutnog autsajdera. Rezultat je nakon 90 minuta glasio, gotovo nevjerovatnih, 0:0.

U prvih 45 minuta nismo vidjeli ništa od onog što su Englezi najavljivali nakon remija sa SAD-om. Alžir se odlično branio, a čak su znali i ozbiljno zaprijetiti iz kontranapada.

Jalovi i slabašni napadi "Gordog Albiona" nastavili su se i u drugom dijelu. Gerrard, Lampard i društvo izgledali su potpuno drukčije u odnosu na predstave iz Premiershipa, pa su uspjeli čak nadmašiti loš nastup u duelu sa SAD-om.

I pored svega, Englezi imaju i dalje vrlo dobre šanse za prolaz dalje. U trećoj utakmici u okviru grupe C sastaju se sa Slovenijom koja je danas propustila osigurati plasman u osminu finala. Nakon što su imali 2:0 u prvih 45 minuta dozvolili su sebi luksuz da reprezentativci SAD-a izjednače rezultat (2:2).

Tabela: Slovenija 4 boda, SAD 2, Engleska 2, Alžir 1 bod.