Ispričao događaje
195

Englez ostao zatečen u Mostaru: Navijači Zrinjskog su najprijatniji koje sam upoznao

D. P.
Englez nosi divne uspomene iz Mostara (Foto: Twitter)
Englez nosi divne uspomene iz Mostara (Foto: Twitter)
Približno 500 navijača Aston Ville stiglo je sinoć na utakmicu protiv Zrinjskog u Mostar, a kako to engleski navijači redovno naprave, sjajno su se zabavili i nose dobra iskustva iz Bosne i Hercegovine.

Neki od njih stigli su u kamp-prikolicama, neki su tu bili danima, a neki su iskoristili šansu i posjetili i okolne zemlje. Jedan od navijača Aston Ville iz Engleske je stigao u Crnu Goru, tu je boravio i spavao, a onda je iz Podgorice stigao na utakmicu u Mostar.

Engleski navijač pod imenom Kurt redovno je objavljivao na svom Twitter nalogu (X) ono što mu se dešavalo u BiH i Crnoj Gori. Mladi navijač Ville ostao je oduševljen onim što vidi i navijače Zrinjskog nazvao je najgostoljubivijim koje je ikada sreo.

Kurt je završio među navijačima Zrinjskog u sektoru s domaćim pristalicama. Tu je popio pivo, družio se s Mostarcima i onda o svemu pisao na društvenim mrežama.

"Svratio sam u sektor domaćih navijača prije nego što sam krenuo nazad za Crnu Goru i proveo sam neko vrijeme s Ultrasima. Navijači Zrinjskog su vjerovatno najprijatniji koje sam ikada susreo u inostranstvu gledajući klub i reprezentaciju. Pohvale i za te udaljene krajeve", naveo je Kurt na Twitteru.

Istovremeno, navijači Aston Ville na društvenim mrežama prilično mnogo su komentarisali izgled gostujućeg sektora u kojem su bili smješteni, pošto je taj dio ograđen željeznom ogradom. Ipak, čini se da su se odlično proveli u Mostaru.

Podsjetimo, Zrinjski i Aston Villa remizirali su na zatvaranju grupne faze Konferencijske lige rezultatom 1:1. Tako je na lijep način okončana prva sezona nekog bh. tima u grupnoj fazi evropskih takmičenja.