Javlja pouzdani Athletic
92

Engleski mediji otkrivaju: Ronaldo ponuđen Chelseaju, čelnici Uniteda zabrinuti

K. H.
Cristiano Ronaldo (Foto: Twitter)
Cristiano Ronaldo (Foto: Twitter)
Novi vlasnik Chelsesaja Todd Boehly prošle sedmice se sastao s agentom Cristiana Ronalda Jorgeom Mendesom u Portugalu, a jedna od tema je bila i njegov eventualni transfer na Stamford Bridge, javlja pouzdani The Athletic.

Ronaldo se od početka ljetnog prijelaznog roka povezuje s odlaskom iz Manchester Uniteda, a najviše iz razloga što Crveni đavoli sljedeće sezone neće igrati u Ligi prvaka, što je ujedno i primarno takmičenje u kojem se Portugalac želi takmičiti.

Nedavno se pojavila vijest da je Ronaldov agent ponudio svog igrača Bayernu, no da su čelnici njemačkog kluba to odbili i da nisu ni pokušali pregovarati s Portugalcem.

S druge strane, trenutno mediji u Italiji pišu da bi Ronaldo mogao čak doći i u Romu, no to su vijesti koje treba uzeti s rezervom jer je zaista teško očekivati da će pojačati Vučicu iz Rima i da ima bilo kakvu ambiciju da igra u tom klubu.

Chelsea je, pak, dosta realnija opcija, a nema sumnje da bi menadžer tima Thomas Tuchel želio vidjeti Ronalda u vrhu napada i da bi volio sarađivati s njim. Engleski mediji dodaju da nakon spomenutog sastanka na kojem se spominjao odlazak Ronalda u Chelsea nije bilo nastavka pregovora.

Fabrizio Romano dodaje kako čelnici Manchester Uniteda i novi trener Ten Hag vjeruju da će Ronaldo ostati u klubu, ali da su bez obzira na to zabrinuti zbog ponašanja njegovog agenta.