Član Lige 2
30

Engleski klub "prevario sistem" kako navijači ne bi trebali covid potvrde i maske

D. P.
Smanjen je kapacitet Brunton Parka (Foto: Twitter)
Smanjen je kapacitet Brunton Parka (Foto: Twitter)
Engleski profesionalni nogometni klub Carlisle United odlučio je smanjiti kapacitet stadiona kako navijačima ne bi trebale maske i covid potvrde.

Iz domovine nogometa redovno dolaze priče kojih se ne bi dosjetili negdje drugo u svijetu, a član Lige 2 Carlisle United odlučio je na zanimljiv način omogućiti svojim navijačima prisustvo na stadionu.

Vlada Velike Britanije usvojila je zakon po kojem je za svako okupljanje od 10.000 ljudi ili više potrebno pokazati covid potvrdu. Također, potrebno je nositi i zaštitne maske.

Međutim, Carlisle United je prvi tim koji se dosjetio toga da smanji kapacitet stadiona Brunton Park. Tribine ovog stadiona primaju 18.202 gledatelja, ali od narednog meča primat će "samo" 9.999 gledatelja.

Tako navijači neće morati da prikazuju covid potvrde na ulazu niti će morati da nose maske.

"Klub informiše navijače da neće biti obaveznih covid potvrda na Brunton Parku u narednom periodu. Svi sektori na stadionu ostaju otvoreni. Nema potrebe za pokazivanjem potvrde o vakcinaciji ili nedavnom testu kako bi se ušlo na stadion. Navijači neće morati da nose zaštitne maske. Svi stariji od 11 godina zaštitne maske morat će nositi samo u zatvorenim dijelovima stadiona", saopšteno je iz kluba.

Inače, Carlisle United je trenutno na 21. mjestu engleske Lige 2, četvrtog ranga takmičenja na piramidi nogometa u ovoj zemlji. Riječ je o najnižem rangu nogometa u Engleskoj koji je i dalje profesionalan.