Ljut zbog penala
9

Engleski FA pokrenuo istragu protiv Wengera zbog vrijeđanja sudija

Klix.ba
Arsene Wenger (Foto: EPA-EFE)
Arsene Wenger (Foto: EPA-EFE)
Menadžer Arsenala Arsene Wenger ponovo ima posla s Nogometnim savezom Engleske (FA), jer je protiv njega pokrenuta istraga zbog vrijeđanja sudija.

Incident se dogodio u nedjelju tokom utakmice između Arsenala i West Bromwich Albiona, koja je završena rezultatom 1:1. Wenger se naljutio kada je sudija Mike Dean dosudio penal za WBA u posljednjoj minuti, koji je pretvoren u pogodak. Šezdesetosmogodišnji stručnjak je nakon utakmice ušao u sudijsku svlačionicu te je navodno bio veoma agresivan, a uz to je doveo u pitanje i integritet sudije.

Wenger ima rok do petka u 18:00 sati da odgovori na optužbe.

Penal je dosuđen nakon što je lopta dodirnula ruku Caluma Chambersa, koju je gurnuo Kieran Gibbs. Wenger je smatrao da njegov igrač nije namjerno igrao rukom.

Nogometna pravila nalažu da igranje rukom mora biti "namjeran čin" kako bi se dosudio penal, a u obzir se mora uzeti udaljenost izmeđui protivnika i lopte. Chambers je bio udaljen oko dva metra od Gibbsa.

"Razočaran sam i frustriran jer se ovo dogodilo nekoliko puta ove sezone kad smo igrali protiv Stokea, Watforda, Manchester Cityja i sada West Broma. Ovo je zabrinjavajuće, zbog toga nisam bio zadovoljan kretanjem sudije, kao ni time što je dosudio penal. To nije odgovaralo onome što se dogodilo. Zabrinjavajuće je", rekao je Wenger.

U januaru prošle godine je Wenger suspendovan na četiri utakmice nakon incidenta sa sudijom Anthonyjem Taylorom tokom ligaške utakmice protiv Burnleyja.

Arsenal je peti na tabeli, a u srijedu igra protiv Chelseaja.