Uoči SP-a
0

Engleska u strahu zbog Rooneyjeve povrede koljena

Totalsport
Wayne Rooney (Foto: AFP)
Wayne Rooney (Foto: AFP)
Prema pisanju otočkih medija, problemi s povredom koljena napadača Manchester Uniteda Waynea Rooneyja sve su intenzivniji, a Svjetsko nogometno prvenstvo počinje za samo 80 dana.

Rooney je ove sezone zabio čak 33 gola u svim takmičenjima i na njegovim krilima Manchester United gradi sve svoje ovosezonske uspjehe, kao što engleska reprezentacija na njemu bazira svoj optimizam uoči Mundijala.

Sjajni napadač ima problema s hroničnom upalom tetive koljena, što uzrokuje naticanje i bolove nakon utakmica, a The Sun piše da je Rooney vidno šepao četiri sata nakon nedjeljnog dvoboja 31. kola Premiershipa protiv Liverpoola kada je napuštao Old Trafford.

Tako se očekuje da će ga tokom sedmice Sir Alex Ferguson poštediti nekolicine treninga uoči subotnjeg puta u Bolton.

Njegov problem s koljenom datira još od kraja februara i finalne utakmice Carling Cupa, kada ga je Ferguson ostavio na klupi, ali je morao ući nakon 30 minuta zbog povrede Michaela Owena. Tri dana kasnije nastupio je u drugoj utakmici na Wembleyju, ovoga puta za englesku reprezentaciju protiv Egipta, a otad nakon svake utakmice osjeća zatezanje i prolazi kroz tretmane.

Najvažniji dio sezone tek dolazi, a Rooneyjeva ozljeda ulijava strah u kostima navijačima “crvenih vragova” kao i navijačima “Tri lava”.