Rio Ferdinand
0

"Engleska reprezentacija ličila je na cirkus"

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Odbrambeni igrač engleske nogometne reprezentacije Rio Ferdinand izjavio je da je nacionalni tim te zemlje do dolaska Fabia Capella na mjesto selektora podsjećao na cirkus.

Nogometaš Manchester Uniteda, koji će u današnjem meču kvalifikacija protiv Bjelorusije u Minsku biti kapiten engleske reprezentacije, izjavio je da su igrači bili opsjednuti svojim načinom života kao slavnih ličnosti, javljaju agencije.

"Postali smo slavne ličnosti zbog naših žena odnosno djevojaka. Sve je ličilo na šou. To je bio pravi teatar, a nogomet je postao drugorazredni element", rekao je Ferdinand.

On se fokusirao na SP 2006. kada je selektor Sven-Goran Eriksson dopustio ženama nogometaša da ostanu u blizini hotela u kojem su bili engleski reprezentativci u njemačkom banjskom gradu Baden-Baden.

"U Baden-Badenu paparaca je bilo posvuda, naše porodice su bile tamo. Kada se osvrnem na to, sve je ličilo na cirkus", kazao je.

Ferdinand je u prvi plan stavio razlike između slobode koju su igrači ranije uživali i Capellovog strogog pristupa, koji uključuje zabranu ulaska u hotel porodicama, prijateljima i agentima.

"To je veoma profesionalan režim, mnogo više liči na klupski režim, a rezultati imaju daleko veći prioritet od nastupa", rekao je Ferdinand.