Danas na SP-u
18

Engleska protiv Paname ovjerava osminu finala, Poljska i Kolumbija u borbi za prve bodove

Piše: O. T.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Odluka o putnicima u osminu finala iz grupe G Svjetskog prvenstva u Rusiji uskoro bi mogla završena, a za to je potrebna pobjeda Engleske nad Panamom. Svoje prve bodove na Mundijalu tražit će Kolumbija i Poljska koje se međusobno sastaju, dok će borbu za prvo mjesto na tabeli grupe H nastaviti Japan i Senegal.

Ukoliko Engleska danas slavi protiv Paname, onda će Engleska i Belgija biti sigurni putnici u osmini finala samo što će ostati da se vidi ko će ići s prvog, a ko s drugog mjesta u tu fazu takmičenja. Okršaj Engleske i Paname u okviru 2. kola grupe G počinje u 14:00 sati.

Englezi su u 1. kolu u srčanoj završnici savladali Tunis (2:1), dok je Panama rezultatom 3:0 na svom debitantskom nastupu na svjetskim prvenstvima poražena od Belgije.

U grupi H 2. kolo igraju Japan i Senegal od 17:00 sati te Poljska i Kolumbija od 20:00 sati. Japan je u 1. kolu rezultatom 2:1 savladao Kolumbiju, a istim rezultatom Senegal je savladao Poljsku. Dakle, Japan i Senegal se trenutno bore za prvo mjesto na tabeli, dok će Poljska i Kolumbija tragati za prvim bodovima na Svjetskom prvenstvu.

Grupa G

  1. kolo: Engleska - Panama (14:00 sati, Nižnji Novgorod, Nižnji Novgorod)

Grupa H

  1. kolo: Japan - Senegal (17:00, Central stadion, Jekaterinburg)
  2. kolo: Poljska - Kolumbija (20:00, Kazanj Arena, Kazanj)