Prijateljski meč
47

Engleska na Wembleyju savladala Nigeriju, gosti predstavili sjajne dresove

Piše: K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometna reprezentacija Engleske savladala je u prijateljskom meču na kultnom Wembleyju Nigeriju rezultatom 2:1.

Gordi Albion je od prve minute preuzeo kontrolu nad igrom, a već u sedmoj minuti stigli su u vodstvo. Trippier je centrirao iz kornera, na pravom mjestu bio je defanzivac Chelseaja Gary Cahill koji lijepim udarcem glavom matira nemoćnog golmana Nigerije.

Domaći tim je nastavio s napadima, ali Sterling u dvije situacije nije bio precizan, da bi prije samog odlaska na odmor, tačnije u 39. minuti, Harry Kane povećao rezultat na 2:0.

Već na poluvremenu trener Nigerije napravio je nekoliko izmjena i to je u 47. minuti urodilo plodom. Gosti su odigrali lijepu akciju, Pickford je odbranio udarac s desne strane, a na pravom mjestu bio ofanzivac Arsenala Alex Iwobi koji pogađa za, kasnije će se ispostaviti, konačnih 2:1.

Engleska će generalnu probu pred nastup na Svjetskom prvenstvu igrati u četvrtak protiv Kostarike, dok će Nigerija dan ranije igrati protiv Češke.

U današnjem meču nogometaši Nigerije igrali su u novoj garnituri dresova koji su dizajnirani specijalno za Svjetsko prvenstvo, a nova kreacija već sada predstavlja jedan od najboljih dresova koji će se pojaviti na smotri najboljih.