Capello objavio spisak
0

Engleska na Svjetsko prvenstvo ide bez Walcotta

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Theo Walcott, 21-godišnji nogometaš Arsenala neće vidjeti Svjetsko prvenstvo na jugu Afrike.

Odlučio je tako talijanski strateg Fabio Capello, selektor Engleske, radeći konačni popis od 23 igrača za Svjetsko prvenstvo.

Od ranije je Capello imao na raspolaganju 30 igrača, a osim Walcotta na Svjetskom prvenstvo neće još igrati Tom Huddlestone, Adam Johnson, Scott Parker, Darren Bent, Michael Dawson i Leighton Baines. Upao je, pak, kroz mala vrata Joe Cole, vezni igrač Chelseaja.

Za Walcotta je ovo vjerojatno negativno iznenađenje budući je igrao na prošlom Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj i to kao 17-godišnjak, a kroz kvalifikacijski ciklus je nerijetko bio i opcija u udarnih jedanaest na terenu.

"Respektiram svaku odluku selektora Capella. Ako je naš šef odlučio da ne idem, s tim se moram pomiriti", rekao je Walcott i nastavio u mirnom tonu:

"Nadao sam se odlasku u Južnoafričku Republiku i naravno da mi je žao. No, sada mogu samo saigračima poželjeti svu sreću prije nastupa na SP-u i da se u domovinu vrate s velikim uspjehom, naslovom svjetskog prvaka".

Podsjetimo da se Engleska na SP-u nalazi u grupi C zajedno sa Slovenijom, Alžirom i SAD-om.

Engleska za Svjetsko prvenstvo (23 igrača):

Golmani: Robert Green (West Ham), Joe Hart (Manchester City), David James (Portsmouth)

Odbrambeni igrači: Jamie Carragher (Liverpool), Ashley Cole (Chelsea), Rio Ferdinand (Manchester United), Glen Johnson (Liverpool), Ledley King (Tottenham), John Terry (Chelsea), Matthew Upson (West Ham), Stephen Warnock (Aston Villa)

Veznjaci: Gareth Barry (Manchester City), Michael Carrick (Manchester United), Joe Cole (Chelsea), Steven Gerrard (Liverpool), Frank Lampard (Chelsea), Aaron Lennon (Tottenham), James Milner (Aston Villa), Shaun Wright-Phillips (Manchester City)

Napadači: Peter Crouch (Tottenham), Jermain Defoe (Tottenham), Emile Heskey (Aston Villa), Wayne Rooney (Manchester United)