Wayne Rooney
0

"Engleska može svakoga pobijediti"

Sarajevo-x.com
Foto: AFP
Foto: AFP
Slavni engleski nogometaš Wayne Rooney je veoma samouvjereno kazao kako njegova reprezentacija može izaći kao pobjednik u svakoj utakmici koja ih čeka na putu do Svjetskog nogometnog prvenstva 2010. godine. Naime, jučerašnja pobjeda u okršaju s Bjelorusijom (3:1) ujedno je i njihova četvrta pobjeda u nizu.

Napadač Manchester Uniteda je, u drugom poluvremenu, postigao dva pogotka, a Engleska je zauzela prvu poziciju u Grupi 6, te svijetu jasno dala do znanja da je

"Dvije najteže utakmice su bile utakmice protiv Bjelorusije i Hrvatske, ali tu smo se ipak dobro snašli i uspjeli smo osvojiti maksimalan broj bodova", prokomentarisao je Rooney za Daily Telegraph dosadašnju igru svoje momčadi.

Također je istakao kako i ne vidi neki razlog zbog kojeg ne bi sada mogli poraziti sve momčadi koje im se nađu na putu do Južne Afrike. "Sada odlazimo na teren vjerujući da možemo sve poraziti s mnogo samopouzdanja", dodao je.

Selektor engleske nogometne reprezentacije Fabio Capello je, nakon odlično odigrane utakmice njegove ekipe protiv Bjelorusije, pohvalio Rooneyjeve "mađioničarske poteze", kao i igru Stevena Gerarda, koji je također postigao gol u jučerašnjoj utakmici. Priznao je i kako je engleska momčad konačno vratila samopuzdanje.

"Igrali smo kao tim. Nije bilo predstava jednog ili dva igrača, već smo sve postizali timski. Ovo je bila veoma važna pobjeda za nas", kazao je Capello, ne skrivajući svoje oduševljenje činjenicom da je Engleska sada ima pet bodova više od Ukrajine i Hrvatske.