Velika pobjeda
3

Engleska je protiv Španije uradila ono što nikome u historiji nije uspjelo

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nogometna reprezentacija Španije nikada u svojoj historiji nije primila tri pogotka u zvaničnoj utakmici na domaćem terenu, sve do 15. oktobra i dolaska reprezentacije Engleske koja je porazila Crvenu furiju rezultatom 3:2.

I ne, nisu to Englezi uradili na bilo kakav način, već furiozno. Samo 38 minuta bilo je dovoljno da postignu tri pogotka, bacivši tim kompletan stadion na kojem igra Betis u očaj.

Prvo je Sterling doveo goste u vodstvo u 16. minuti na asistenciju Rashforda, koji se nakon pola sata igre i sam upisao u strijelce iskoristivši dodavanje Kanea.

Samo osam minuta kasnije potpuna katastrofa Španije, budući da je sjajni Sterling postigao još jedan pogodak pa je 0:3 bio rezultat prvog poluvremena.

Reprezentacija Španije nikada u zvaničnoj utakmici na svom terenu nije primila tri pogotka, ali ta izuzetno pohvalna statistika sada je dio prošlosti.

Engleska je upisala pobjedu, što je prvi trijumf ove reprezentacije protiv Španije još od 1987. godine kada im je pobjedu u prijateljskom meču donio Gary Linker.