Kvalifikacije za SP
32

Engleska i Njemačka pobjedama stigli nadomak Svjetskog prvenstva, Crnogorci savladali Rumuniju

Piše: N. K.
Engleska - Slovačka (Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Engleske pobijedili su u Londonu u okviru 8. kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. selekciju Slovačke rezultatom 2:1.

Obje ekipe su u petak slavile uz dosta muke čime su se učvrstile na prvoj i drugoj poziciji grupe pa su donekle rasterećeno igrali večerašnju utakmicu.

Šok za navijače na stadionu Wembley uslijedio je već u trećoj minuti kada je Lobotka pogodio na asistenciju Nemeca.

Ipak, osam minuta prije odlaska na odmor Englezi su poravnali preko Diera, koji je iskoristio dodavanje Rashforda.

Napadač Manchester Uniteda se u 59. minuti i sam upisao u strijelci nakon asistencije Hendersona i tako postavio konačnih 2:1.

Englezi su ostali na prvom mjestu grupe F s 20 bodova, dok su Slovaci drugoplasirani s pet bodova manje.

Njemačka je u Stuttgartu slavila uvjerljivu pobjedu 5:0 protiv Norveške.

Ozil je u desetoj minuti na asistenciju Hectora doveo Nijemce u vodstvo, a onda je dodao Draxleru, koji je udvostručio prednost.

Potom na scenu stupaju Muller i Werner. Ofanzivac Bayerna je dva puta asistirao napadaču Leipziga za velikih 4:0 na poluvremenu.

Večeras sjajni Werner je u petoj minuti nastavka susreta uposlio Goretzku za 5:0, a Gomez je u 79. minuti postavio konačnih 6:0.

Njemačka se nakon večerašnje pobjede učvrstila na prvom mjestu grupe C, dok je Norveška petoplasirana.

Crna Gora je golom Jovetića petnaest minuta prije kraja meča došla do važne pobjede protiv Rumunije i trenutno dijeli drugo mjesto grupe E s Danskom.

Kvalifikacije za SP, 8. kolo

Crna Gora - Rumunija 1:0 Engleska - Slovačka 2:1 Njemačka - Norveška 6:0 Poljska - Kazahstan 3:0 Sjeverna Irska - Češka 2:0 Slovenija - Litvanija 4:0 Škotska - Malta 2:0