Utakmica protiv Arsenala
0

Engleska: Begović se vraća na gol Stokea protiv Arsenala

Totalsport
Asmir Begović (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Asmir Begović (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Nakon uspješnih izdanja u Evropi, nogometaši Arsenala i Stoke Cityja odmjerit će snage u nedjelju u utakmici 9. kola engleskog Premiershipa.

Arsenal je u srijedu s 1:0 pobijedio Marseille u Francuskoj u 3. kolu grupe F Lige prvaka, dok je Stoke u E-grupi Evropske lige bio bolji od Maccabija iz Tel Aviva. Pottersi su trenutno u boljoj poziciju jer su 7. na prvenstvenoj tabeli sa 12 bodova, dok Arsenal zauzima 10. poziciju sa isto toliko osvojenih bodova.

No, ono što svakako ide na ruku Topnicima je međusobni omjer dva kluba na Emiratesu. Stoke je posljednji put protiv Arsenala na tom stadionu salvio davne 1981. godine. Arsene Wenger u ovoj utakmici moći će računati na Carla Jenkinsona, koji se lakše povrijedio u Marseilleu. Naravno, odustan je Bacary Sagna. Francuz će pauzirati negdje do Nove godine. Tony Pulis, menadžer Stokea, ne zna hoće li moći računati na Jermainea Pennanta, koji nije igrao ni protiv Maccabija.

Na golu će ponovo biti bh. reprezentativac Asmir Begović, kojeg Pulis računa samo za prvenstvene oglede. Ostale utakmice brani iskusni Danac Thomas Sorensen. Veliki hendikep Stokeu je i neigranje Ricarda Fullera. Mogući sastavi: Arsenal: Szczesny, Djourou, Mertesacker, Koscielny, Santos, Arteta, Walcott, Song, Rosicky, Gervinho, Van Persie. Stoke: Begović, Wilkinson, Shawcross, Uson, Wilson, Delap, Whelan, Etherington, Pennant, Walters, Jones.