Nogomet
16

Enes Sipović: U januaru vjerovatno napuštam Otelul Galati

Piše: A. D.
Enes Sipović u prošlosti je bio standardan u mladoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine.

Bio je dio generacije koja je bila nadomak velikog takmičenja, a čije je snove raspršila moćna Njemačka koja je na Koševu nekako uspjela izvojevati remi. U tom timu nastupali su Josip Kvesić, Edin Višća, Muhamed Bešić, Miroslav Stevanović, Milan Đurić i ostali igrači od kojih je nekolicina dogurala i do A tima.

Sipović je već izvjesno vrijeme standardan u timu Otelul Galatija u Rumuniji, ali vjerovatno ne još i zadugo. Ovaj klub potresa rezultatska kriza pa Sipović ozbiljno razmišlja o promjeni sredine.

"Teško da ćemo uspjeti opstati u društvu najboljih. Moj ugovor važeći je do narednog ljeta, ali ja već nazimu želim otići. Zvalo me je već dosta ljudi, odlazak je izvjestan”, kazao je Sipović za Klix.ba.

Otelul je svoj meč 12. kola u najboljoj ligi Rumunije igrao u petak. Bod je otkinuo Gaz Metan, a Enes nije nastupio zbog lakše povrede.

"Nakon utakmice na umjetnom terenu osjećam jake bolove u leđima. Jutros sam odradio lakši trening, a danas popodne treba bi trenirati sa ostatkom tima”, dodao je Sipović.