Sloboda bez licence za Evropu
0

Enes Mešanović: "Iza svega stoji Široki Brijeg"

Piše: Edin Isanović
Drugostepena Komisije za licenciranje Nogometnog saveza BiH donijela je danas odluku da ne izda licencu za nastupe u Evropskoj ligi Slobodi.

Ova vijest u timu sa Tušnja je izazvala šok. Odmah smo kontaktirali sportskog direktora Slobode, Enesa Mešanovića koji je rekao:

  • Nevjerovatno je šta nam rade. Šokiran sam odlukom drugostepene Komisije za licenciranje na čelu sa Nihadom Hodžićem. Mi smo predali sve papire sa potvrdom iz Poreske uprave. Bilo je sporno oko ugovora Slomića i stadiona koji bismo koristili u evropskim utakmicama. Prijavili smo Bilino polje i očekivali pozitivan odgovor. Mislim da iza svega stoji Široki Brijeg koji nije izborio nastup na međunarodnoj sceni na terenu, pa se sada služe ovakvim stvarima. Isto su uradili i Sarajevu prije nekoliko godine. Ovo je sramota za bh. nogomet. Saznao sam da dva ili tri člana ove komisije žele da podnesu ostavku.

Koje mjere će preduzeti Sloboda?

  • Sutra organizujemo press konferenciju u 12 sati u hotelu Hollywod. Biće prisutni igrači i stručni štab. Volio bih javno prezentirati sve papire koje smo mi predali i da nam obrazlože zbog čega nemamo pravo nastupa. Uputićemo poziv SIPA-i i drugim institucijama koje nam mogu pomoći. Odmah ćemo upititi i pismo UEFA-i. Sve što smo uradili tokom čitave sezone pojedinici žele da nam ospore, ali učinićemo sve da ih u tome spriječimo

Koliko će se sve ovo odraziti na revanš utakmicu finala Kupa BiH?

  • Mnogo, ali ipak ćemo dati sve od seba da osvojimo pehar i tako na dva načina izborimo plasman u Evropu.