Otišao iz Evrope
25

Emotivni Chicharito plakao porodici na telefon: Moj evropski san je završen

K. H.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Meksički napadač Javier "Chicharito" Hernandez nedavno je napustio evrospki nogomet i karijeru je odlučio nastaviti u SAD-a gdje je potpisao za LA Galaxy, a odlazak iz Evrope, ako je suditi nakon razgovora s porodicom, teško mu je pao.

Chicharito je u razgovoru s porodicom kazao kako je odlazak iz evropskog nogometa početak njegovoj odlaska u penziju i bio je neutješan po pitanju onog što ga očekuje, a i pored toga što mu je otac govorio da to nije istina, emocije su ga savladale i počeo je plakati.

Roditelji ovog igrača poručili su mu da gleda pozitivnu stranu odlaska iz Evrope, no on se teško mirio s odlaskom iz Evrope te je u jednom trenutku čak rekao kako je njegov "evropski san" završen.

Brojni nogometaši iz Meksika i Južne Amerike sanjaju da jednog dana dođu u Evropu te tu naprave uspješnu nogometnu karijeru, a upravo to uradio je Chicharito koji se proslavio u dresu Manchester Uniteda kada je igrao za ovaj klub dok je bio vladar Premiershipa.

Chicharito je također nosio i dres Real Madrida, a igrao je za West Ham, Bayer i Sevillu, dok je za reprezentaciju Meksika odigrao 109 utakmica na kojima je postigao 52 pogotka.

Na početku karijere ovaj nogometaš igrao je za Guadalajaru, za koju je od 2006. do 2010. godine postigao 26 pogodaka.