Uoči SP-a u Kataru
15

Emocije koje je nemoguće kontrolisati: Varane se povrijedio, jecajući i u suzama napustio teren

K. H.
Foto: Screenshot/Twitter
Foto: Screenshot/Twitter
Ekipa Manchester Uniteda ostala je bez štopera Raphaëla Varanea koji je u derbiju 13. kola engleskog Premiershipa protiv Chelseaja doživio tešku povredu te u suzama napustio teren Stamford Bridge stadiona.
Nakon pokušaja da oduzme jednu loptu koja je išla prema Aubameyangu u drugom poluvremenu, Varane je nezgodno stao i odmah je bilo jasno da je doživio povredu, nakon čega je ostao ležati na zemlji i ubrzo nakon toga mu se ukazivala pomoć.
Ovaj francuski defanzivac odmah je počeo plakati, znajući da je do Svjetskog prvenstva ostalo nešto manje od mjesec dana, a dok je napuštao teren doslovno je jecao u suzama i nikako se nije mogao pomiriti s tim da je doživio još jednu povredu.
Saigrači su ga tješili, pokušali su mu dati riječi podrške u teškim trenucima, ali bez obzira na to Varane je bio u potpunosti utučen, jasno, najviše iz razloga što je Svjetsko prvenstvo u Kataru sve bliže i ukoliko se ispostavi da je povreda teže prirode, onda sigurno neće braniti titulu prvaka osvojenu u Rusiji.
Podsjećamo, veliki derbi između Chelseaja i Manchester Uniteda završen je bez pobjednika, a konačan rezultat na kraju je glasio 1:1. Sve vrijedno pomena desilo se u samom finišu utakmice, prvo je Chelsea poveo golom Jorginha iz penala, da bi u kasnoj sudijskoj nadoknadi Casemiro glavom pogodio za konačnih 1:1.

Nakon ovog kola, Chelsea ostaje na četvrtoj poziciji sa 21 osvojenim bodom, jedan više od Manchester Uniteda koji je peti sa 20 osvojenih bodova. U narednom meču Chelsea će igrati protiv Brightona u gostima, a Manchester United protiv West Hama na svom terenu.