Nogomet
43

Emiru Karahmetu šesta titula u nizu

Klix.ba
NK Bosna Visoko osvajač je Druge lige centar Federacije Bosne i Hercegovine nakon što su tokom vikenda slavili u Usori sa 1:3, te tako u posljednjem kolu lige pobjegao drugoplasiranom TOŠK-u i osvojio titulu šampiona.
Emir Karahmet
Emir Karahmet

Prvi strijelac lige Plakalo je u 20. minuti pogodio za 0:1 iz penala, da bi samo tri minute poslije Čomaga povisio na 0:2. Usora dvije minute prije kraja prvog poluvremena smanjuje na 1:2, ali Čabaravdić u 50. minuti postavlja na konančnih 1:3 za veliko slavlje gostujućih navijača koji su iz Visokog u Usoru došli sa tri autobusa.

Iza NK Bosna izuzetno je uspješna sezona u kojoj su kao zvaničnog partnera imali FK Sarajevo. Osim nekolicine igrača, među kojima prvog strijelca lige Alena Plakala, FK Sarajevo visočkom je klubu ustupio i svog trenera Emira Karahmeta.

Karahmetu je ovo čak šesta uzastopna samostalno osvojena titula, a jedan od najtrofejnijih trenera sa Koševa iza sebe ima i titulu prvaka države iz 2007. godine u ulozi asistenta Husrefa Musemića.

Pred klubom koji je reprezentaciji dao igrače poput Rahimića, Bešlije i Hote puno je posla, jer će za ravnopravno takmičenje u Prvoj ligi Federacije NK Bosna morati imati puno veću pomoć lokalne zajednice i privrednika.