Nogomet
0

Emir Spahić se vraća u sastav Seville protiv Racinga

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Za klubove u Španiji nema pauze, jer već večeras se nastavlja Primera. Sevilla na Sanchez Pizjuanu dočekuje Racing Santander.

U sastav Marcelina Torala se vraća kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Emir Spahić koji je zbog pet žutih kartona morao propustiti subotnju utakmicu Seville na Camp Nou protiv Barcelone gdje je njegova ekipa odigrala 0-0.

Sevilla nakon osam odigranih utakmica ima četiri pobjede i četiri remija i još ne zna za poraz. Primili su samo četiri pogotka za što je uz golmana Javija Varasa najzaslužniji upravo Emir Spahić.

Međutim, ni napad se nije baš proslavio, jer je do sada Sevilla postigla samo osam pogodaka. Nadu u raspoloženiji napad imaju u Alvaru Negredu koji bi se nakon nezgodne povrede večeras mogao vratiti u sastav.

Ipak, Marcelino Toral uprkos povratku Spahića i Negreda ne može opet sastaviti najbolju ekipu, jer zbog crvenih kartona dobivenih protiv Barcelone ne može računati na lijevog beka Fernanda Navarra i napadača Frederica Kanoutea.

Sastav za Racing bi mogao izgledati: Varas – Caceres, Fazio, Spahić, Luna – Navas, Medel, Trochowski, Armenteros – Negredo i Del Moral.