Okupljanje reprezentativaca
0

Emir Spahić će igrati u Armeniji

Sarajevo-x.com
Okupljanje reprezentacije (Foto: Fotoservis)
Okupljanje reprezentacije (Foto: Fotoservis)
Danas je u počelo okupljanje nogometnih bh. reprezentativaca u hotelu Hercegovina na Ilidži.

Izabranici Ćire Blaževića će se spremati za predstojeće utakmice naše A selekcije sa Armenijom i Turskom, koje se igraju 5. i 9. septembra.

Kako nam je potvrdio šef državne selekcije, na okupljanje je stigao i Emir Spahić, reprezentativac koji je nedavno obolio od svinjske gripe.

"Spahić je stigao i sigurno će igrati u Armeniji. Neće biti nikakvih naknadnih poziva", rekao je za naš portal selektor Blažević.

U Armeniji zbog žutih kartona neće moći nastupiti Zvjezdan Misimović, a Blažević je najavio da će naknadno odrediti ko će umjesto njega nastupiti u tom meču.

Edin Džeko na okupljanju reprezentacije (Foto: Fotoservis)

Iako je bilo najavljeno da će Elvir Rahimić, zbog kasno završene sinoćnje utakmice kasniti, i on je stigao na vrijeme. Na prozivci neće biti povrijeđenih Kenana Hasagića i Semira Štilića, ali ni Sanela Jahića, koji bi danas trebao potpisati ugovor za grčki AEK.

Prvi trening zakazan je danas u 18 sati na stadionu Grbavica.

Nakon šest kola u grupi 5 kvalifikacija za SP vodi Španija s maksimalnih 18 bodova. BiH je na drugom mjestu s 12 bodova, četiri više od trećeplasirane Turske i pet više od Belgije.